Formanden for Inatsisartut Vivian Motzfeldt mødtes med de nordiske parlamentsformænd

01.11.2018

Formanden for Inatsisartut Vivian Motzfeldt har deltaget i mødet mellem de nordiske parlamentsformænd. Mødet fandt sted i forbindelse med Nordisk Råds Session, som blev afholdt i Oslo, Norge fra den 30. til den 31. oktober 2018.

 

Tillid folkets tillid til politikere og politiske institutioner, særlig nationale parlamenter var hovedemnet til mødet mellem de nordiske parlamentsformænd, hvor Norge, Sverige, Finland, Island, Danmark, Færøerne, Åland og Grønland var repræsenteret.

 

I anledning af Nordisk Råds Session inviterede det norske kongehus, med Kong Harald den V. og Dronning Sonja som værter, til en frokost for medlemmerne af Nordisk Råd, nordiske ministre, samt de nordiske parlamentsformænd. Nordisk Råds 70. Session blev derefter åbnet med et topmøde i det norske parlament, Stortinget, hvor bl.a. cybersikkerhed, fri mobilitet i Norden og lovsamarbejdet blev drøftet.

 

Formanden for Inatsisartut deltog desuden som Præsident for Vestnordisk Råd i adskillige møder med bl.a. Nordisk Råds præsidie, samarbejdsministrene og Vestnordisk Råds præsidie.

 

Formanden for Inatsisartut Vivian Motzfeldt mener, at det er vigtigt at repræsentere Grønland i de forskellige fora, for at styrke Grønlands netværk og eksisterende samarbejdsrelationer.