Dagsorden

19. mødedag, torsdag den 8. maj 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 83
1. beh. 22/10-2013
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at loven om Dansk Institut for Internationale Studier, DIIS, anordnes for Grønland, således at Inatsisartut og Naalakkersuisutkan anmode om re-degørelser og udredninger om emner med relevans for Grønland og Arktis fra DIIS, og så Inatsisartut og Naalakkersuisut generelt i højere grad kan gøre brug af DIIS.
(Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 88
1. beh. 17/10-2013
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM14 at fremsætte ændringsforslag til Råstofloven, således at uran og thorium defineres som nukleart materiale, også når det forekommer uforarbejdet som malm (ore), således at der i loven bliver foretaget en klar sondring i mellem radioaktive mineraler og andre mineraler, herunder også i forhold til de miljøkrav der stilles til tailings og afvikling af miner.
(Inuit Ataqatigiits gruppe i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 131
Ændringsforslag fra udvalg vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om ændring af udlændingeloven (Gennemførelse af forordning om en fællesskabskodeks for visa (visumkodeks), bemyndigelse til at fast-sætte regler om studieaktivitet m.v.)
(Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 99
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbesluning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for at der kan indgås aftale mellem Selvstyret og kommunerne om ydelse af tilskud til anlæg af een fodboldkunstgræsbane i hver af kommunerne i løbet af årene 2015 til 2018. Naalakkersuisut skal i aftalen med kommunerne sikre sig at kommunerne lever op til deres ansvar om at afsætte tilstrækkelige midler til drift og vedligeholdelse af banerne og deres værdi bevares.
(Medlem af Inatsisartut Anders Olsen, Siumut)

Imm./pkt.: 173
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde aktivt for en atomvåbenfrit arktis politik.
(Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe)

Imm./pkt.: 37
pkt. 37 og 104 1. behandlet i sammenhæng.
Ændringsforslag fra Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisasartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at undersøge hvorvidt det er muligt inden for rammerne af Grønlands internatioanle forplitigelser og aftaler at ophæve kvoteringer af isbjørne, hvalrosser samt nar- og hvidhvaler i Qaanaaq, Illoqqortoormiut, Tasiilaq samt i de tilhørende bygder.
(Medlem af Inatsisartut Lars Mathæussen, Siumut)

Imm./pkt.: 104
Pkt. 37 og 104 1. behandlet i sammenhæng.
Ædringsforslag fra Siumut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at ændre Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 20 af 27. oktober 2006 om beskyttelse og fangst af hvalros, således at fangstperioden for den vestgrønlandske vinterbestand fremover fastsættes til perioden 15. januar til 15. marts, begge dage inklusiv.
(Medlem af Inatsisartut Nikolaj Jeremiassen, Siumut)