Dagsorden

9. mødedag, torsdag den 3. april 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 131
Ændringsforslag fra udvalg vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om ændring af udlændingeloven (Gennemførelse af forordning om en fællesskabskodeks for visa (visumkodeks), bemyndigelse til at fast-sætte regler om studieaktivitet m.v.)
(Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 16
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands Regering til at samarbejde om uddannelse af sundhedspersonalet i landene samt at sikre at der findes udvekslingsmuligheder af sundhedspersonalet mellem landene. Samtidig opfordres landene til, at undersøge mulighederne for videreudviklingen af psykiatrisk samarbejde, både vedrørende behandling af patienter og uddannelse af personale.
(Delegationsformand Lars-Emil Johansen)

Imm./pkt.: 17
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands Regering til at tage initiativ til at indlede et samarbejde mellem landene på sundhedsområdet med fokus på operationsområdet. Landene opfordres til at udnytte hinandens kompetencer vedrørende forskellige operationer hvor det måtte være fordelagtigt. En islandsk brystkirurg anvendes allerede i dag på Færøerne hvor han månedligt foretager operationer på patienter på Færøerne. Landenes sundhedsministre opfordres til at udvide modellen til at gælde for andre sundhedsområder end bare brystkirurgi og indgå aftale om at alle landene deltager, både som ydere og modtagere.
(Delegationsformand Lars-Emil Johansen)