Dagsorden

27. mødedag, tirsdag den 24. maj 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 146
1. beh. 6/10-2015
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Naalakkersuisut vedtaget

Imm./pkt.: 19
Forslag til: Ændring af Forretningsorden for Inatsisartut. (Forslag til Inatsisartutudtalelser i forbindelse med forespørgselsdebatter, korrektion af fejl samt konsekvensændring)

(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 43
2. beh. EM 2016
(Pkt. 43 og 125 1. behandlet i sammenhæng)
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til opprioritering af kvalificeringen af de sproglige færdigheder gennem undervisningen på Bacheloruddannelse i Journalistik ved Ilisimatusarfik. Initiativet skal sikre, at de sproglige færdigheder blandt de færdiguddannede fra Bacheloruddannelsen i Journalistik ved Ilisimatusarfik løftes som et led i den generelle styrkelse af det grønlandske sprog og brugen heraf. Initiativet ønskes evalueret efter en firårig periode.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 125
2. beh. EM 2015
(Pkt. 43 og 125 1. behandlet i sammenhæng)

Imm./pkt.: 71
Ændringsforslag vedtaget
Forslag til forespørgselsdebat om, hvorledes børnefamilier i hele landet kan sikres reelle muligheder for at gøre brug af pædagogisk udviklende dagtilbud til børn i førskolealderen - til gavn for børnenes sunde og indholdsrige udvikling, skoleparathed og generelle dannelse.
(Medlem af Inatsisartut Hans Enoksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 96
Inatsisartut udtalelse vedtaget
Hvordan kan vi politisk styrke og forbedre rammerne for psykisk syge, der undviger hjælp eller har dårlig sygdomsforståelse ved at forbedre kontakten mellem de psykisk syge, sundhedsvæsenet og kommunerne?
(Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit)