Dagsorden

28. mødedag, tirsdag den 25. October 2016, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 110
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest til EM 2017 på lægges at fremlægge et forslag, hvorefter der vil kunne ske hel eller delvis eftergivelse af fåreholderes gæld, ved salg eller overdragelse af fåreholdersteder.
(Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en undersøgelse, der skal afdække, i hvilket omfang der vil være samfundsøkonomiske gevinster ved at gennemføre tiltag til yderligere nedbringelse af operations-ventetiderne. Undersøgelsen skal afdække, hvilke muligheder der er for at nedbringe ventetiderne, og hvad udgifterne vil være. Undersøgelsen skal indeholde anbefalinger.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at søge samar-bejde og dialog med arbejdsmarkedets parter om at øge mulighederne for, at borgeres realkompetencer og uformelle kompetencer, registreres, systematiseres og udnyttes på arbejdsmarkedet. Resultatet af Naalakkersuisuts bestræbelser bør fremlægges i en redegørelse senest i forbindelse med FM18.
(Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 139
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges i forbindelse med undersøgelserne af mulighederne for etablering af et vandkraftværk ved Aasiaat og Qasigiannguit at undersøge mulighederne for at kombinere vandkraft med andre vedvarende energiformer til forsyning af ikke kun Qasigiannguit og Aasiaat, men også mulige omkringliggende bygder. Undersøgelsen skal inkludere ny viden fra det igangværende forsøg i Igaliku med kombinationen af forskellige vedvarende energikilder og skal fremlægges for Inatsisartut senest til FM2017.
(Medlem af Inatsisartut Ane Hansen, Inuit Ataqatigiit)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut til EM 17 pålægges at udarbejde en redegørelse om mulighederne for at udvikle flere uddannelsestilbud i Grønland til fødevaresektoren, herunder særligt i forhold til produktion af fødevareprodukter til eksport.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)