Dagsorden

28. mødedag, tirsdag den 3. juni 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 169

Imm./pkt.: 30
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at arbejde for igangsættelse af projektering af kollegiebyggeri i Danmark, der skal bruges af grønlandske studerende i Danmark.
(Medlemmer af Inatsisartut for Siumut og Atassut)

Imm./pkt.: 106
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at ændre afgræsningerne for forvaltningsområderne for kystnært fiskeri efter hellefisk i Upernavik, Uummannaq og Qeqertarsuaq, efter de anvisninger, som er anført i beslutningsforslagets begrundelse og bilag 1 til 4.
(Medlem af Inatsisartut Karl-Kristian Kruse, Siumut)

Imm./pkt.: 156
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at sikre årlige evalueringer af behandlingsindsatsen overfor kystens psykiske syge og kvaliteten heri. Evalueringsindsatsen bør foretages af de berørte klienter samt af behandlerpersonalet.
(Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 172
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde et debatoplæg om etablering af geografiske zoner, hvor samfundet aktivt ønsker at fremme udvikling af mineralske råstoffer og andre geografiske zoner, hvor der af hensyn til miljø, fritidsmuligheder, eksisterende erhverv eller lignende ikke ønskes mineralaktiviteter. Debatoplægget skal danne grundlag for en bred debat, der både involverer befolkningen, interessegrupper og beslutningstagere. Debatoplægget skal være færdigt inden forårssamlingen 2015.
(Medlemmer af Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe)

Imm./pkt.: 76
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut fra og med 1. januar 2015 pålægges at forhøje bevillingen til KNR med 3 millioner kroner om året de næste 4 år. Forhøjelsen af bevillingen skal øremærkes til at oprette en journalistisk gravergruppe, der skal producere dybdeborende journalistik på både radio, tv og internet.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 56
Ændringsforslag fra Erhvervsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut bliver pålagt til at gennemføre det forberedende arbejde med henblik på udskillelse af KNI A/S´ energidivision, Polaroil, fra KNI A/S som et selvstændigt selskab med virkning fra 1. januar 2015.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)

Imm./pkt.: 153
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i forbindelse med Uddannelsesstrategi nr. II sikrer, at studerende med behov herfor i de grønlandske uddannelsesinstitutioner får adgang til supplerende danskundervisning.
(Inatsisartunut ilaasortaq Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 37
pkt. 37 og 104 1. behandlet i sammenhæng.
Ændringsforslag fra Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisasartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at undersøge hvorvidt det er muligt inden for rammerne af Grønlands internatioanle forplitigelser og aftaler at ophæve kvoteringer af isbjørne, hvalrosser samt nar- og hvidhvaler i Qaanaaq, Illoqqortoormiut, Tasiilaq samt i de tilhørende bygder.
(Medlem af Inatsisartut Lars Mathæussen, Siumut)

Imm./pkt.: 104
Pkt. 37 og 104 1. behandlet i sammenhæng.
Ædringsforslag fra Siumut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at ændre Hjemmestyrets bekendtgørelse nr. 20 af 27. oktober 2006 om beskyttelse og fangst af hvalros, således at fangstperioden for den vestgrønlandske vinterbestand fremover fastsættes til perioden 15. januar til 15. marts, begge dage inklusiv.
(Medlem af Inatsisartut Nikolaj Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 45
Ændringsforslag fra Fiskeri-, Fangst- og Landbrugsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges på Finansloven 2015 at afsætte 5 mio. kr. til fremme af selvforsyning inden for landbrugsområdet.
(Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 142
Hvordan når vi et øget forbrug af landets egne fødevareressourcer der er i prismæssig konkurencesituation med importerede fødevarer. Vi kan ved at lægge en CO2 afgift på importerede fødevarer, og derved finde finansiering til et øget transporttilskud til hjemmeproducerede varer. Hvilke andre attraktive muligheder foreligger.
(Medlem af Inatsisartut Ane Hansen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 175
Forslag til forespørgselsdebat om etablering af et testcenter der kan tilbyde uddannelsesinstitutioner, råstofselskaber og andre organisationer rammer for forskning, testning og eksponering af ny teknologi, eksempelvis forbundet med boringer, miljøhensyn og oprydning efter oliespild.
(Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)