Dagsorden

12. mødedag, mandag den 3. October 2016, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pa?lægges at ændre bestemmelserne i Landstingsforordning nr. 12 af 19. november 2007 om overtagelse af Hjemmestyrets og kommunernes udlejningsejendomme som ejerlejlighed eller ejerbolig, således bestemmelserne ændres sådan at enfamilieboliger kun kan overtages til markedsprisen.
(Medlem af Inatsisartut Steen Lynge, Atassut)

Imm./pkt.: 52
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges, at fastsætte en fast generel minimums-sikkerhedsafstand på 50 kilometer til byer, bygder og vandressourceoplande, i forbindelse med minedrift, hvor der brydes mineraler med et indhold af radioaktive stoffer, der overstiger 60 ppm. De med forslaget forbundne nødvendige lovgivningstiltag skal senest fremsættes på EM2017.
(Medlem af Inatsisartunut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 102
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Inuit Ataqatigiit forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut senest i 2017 pålægges at fremsætte et forslag om etablering af en fond med en startkapital på op til 4 mio. kr., der skal finansiere ferierejser og ophold i Grønland og til udlandet for børn af enlige eller af forældre med en samlet årsindkomst under 180.000 kr.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)