Dagsorden

39. mødedag, onsdag den 16. November 2016, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 55
1. beh. 11/11-2015
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af et enigt Udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til en ændring af § 5 i Inatsisartutlov nr. 16 af 3. december 2012 om pædagogisk udviklende tilbud til børn i førskolealderen, således at ventetiden på et pædagogisk udviklende dagtilbud ikke må overstige et nærmere fastsat antal måneder.
Demokraternes Inatsisartutgruppe

Forslag til Inatsisartutbesluting om at Naalakkersuisut til EM2017 skal fremlægge en undersøgelse, der beskriver muligheden for oprettelse af en kunstfond, der kan stå for uddeling af i finansloven bevilligede midler til skabende og udøvende kunstneres aktiviteter. Undersøgelsen skal desuden indeholde en analyse om oprettelse af et kunstråd, der i praksis skal forestå fordelingen af ovennævnte midler.
(Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 56
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Inuit Ataqatigiit vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest under FM2018 omdeler en undersøgelse af fordele og ulemper ved, at Grønland søger om genoptagelse i EU-samarbejdet. Undersøgelsen skal herunder afdække de afledte politisk-økonomiske konsekvenser af et eventuelt EU-medlemskab, foruden at vurdere, hvorvidt de aktuelle administrative ressourcer i Selvstyret er tilstrækkelige til at forvalte et eventuelt EU-medlemskab.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udføre en undersøgelse af bæredygtig græsning. Undersøgelsen skal fokusere på græsningsarealer, som i dag anvendes til dyrehold samt arealer i umiddelbar tilknytning hertil, og vurdere, hvor stort et husdyrhold vegetationen kan bære, således, at der sikres en optimal produktion på lang sigt. Undersøgelsens resultater skal fremlægges under FM2018.
(Medlem af Inatsisartut Jens Immanuelsen, Siumut)

Imm./pkt.: 102
Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Inuit Ataqatigiit forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut senest i 2017 pålægges at fremsætte et forslag om etablering af en fond med en startkapital på op til 4 mio. kr., der skal finansiere ferierejser og ophold i Grønland og til udlandet for børn af enlige eller af forældre med en samlet årsindkomst under 180.000 kr.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 103
Forslag til debat i Inatsisartut om mulighed for at indføre trofæjagt på i Grønland kvoterede jagt dyr til turister sammen med herboende fangere.
(Medlem af Inatsisartut Iddimanngiiu Bianco, Inuit Ataqatigiit)