Dagsorden

21. mødedag, fredag den 14. October 2016, kl. 10:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 43
1. beh. 24/5-2016
(Pkt. 43 og 125 1. behandlet i sammenhæng)
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage initiativ til opprioritering af kvalificeringen af de sproglige færdigheder gennem undervisningen på Bacheloruddannelse i Journalistik ved Ilisimatusarfik. Initiativet skal sikre, at de sproglige færdigheder blandt de færdiguddannede fra Bacheloruddannelsen i Journalistik ved Ilisimatusarfik løftes som et led i den generelle styrkelse af det grønlandske sprog og brugen heraf. Initiativet ønskes evalueret efter en firårig periode.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 125
1. beh. 24/5-2016
(Pkt. 43 og 125 1. behandlet i sammenhæng)
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at anvendelsen af det grønlandske sprog styrkes i medierne.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 69
1. beh. 4/5-2016
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakersuisut til FM 2017 pålægges at fremsætte forslag til ændring af landstingsforordning nr. 2 af 12. maj 2005 om leje af boliger, således at lejere, der i de seneste 5 år har beboet deres personalebolig, får ret til at overtage pågældende bolig, som en almindelig udlejningsbolig.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 50
(Pkt. 50 og 36 1. behandlet i sammenhæng.)
Beslutningsforslag til Inatsisartut om, at Naalakkersuisut til FM 2017 skal pålægges at fremlægge en strategi for en ekstraordinær indsats, med henblik på at de 16-29-årige som er registrerede som arbejdsløse får et job eller en uddannelse.
(Medlem af Inatsisartut Iddimanngiiu Bianco, Inuit Ataqatigiit)

Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal fremkomme med anbefalinger til hvorledes en tidsvareende og administativ hensigtsmæssig ungdomstjenste kan genindføres. Resultatet skal fremlægges Inatsisartut senest under EM17.
(Medlemmerne af Siumutgruppen i Inatsisartut)

Forslag til Inatsisartutbesluting om at Naalakkersuisut til EM2017 skal fremlægge en undersøgelse, der beskriver muligheden for oprettelse af en kunstfond, der kan stå for uddeling af i finansloven bevilligede midler til skabende og udøvende kunstneres aktiviteter. Undersøgelsen skal desuden indeholde en analyse om oprettelse af et kunstråd, der i praksis skal forestå fordelingen af ovennævnte midler.
(Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit)