Dagsorden

16. mødedag, mandag den 2. maj 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 37
Forslag til Inatsisartutbesluning om at pålægge Naalakkersuisut om senest i 2017 at oprette en talsmandsinstitution for handicappede, for dermed at indfri den internationale handicapkonvention for at efterleve og beskytte de handicappedes rettigheder i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Vivian Motzfeldt, Siumut)

Imm./pkt.: 85
Afstemning om Ændringsforslag fremsat af Siumut og Inuit Ataqatigiit vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM2017 at fremsætte forslag til ændring af § 6 stk. 3, i landstingsloven om regulering af arbejdskrafttilgangen i Grønland, således at arbejdsgivere, som søger tilladelse til ansættelse eller anvendelse af udefrakommende arbejdskraft ikke længere automatisk opnår tilladelse efter 14 dage, i tilfælde hvor kommu-nen ikke har truffet afgørelse inden da.
(Medlem af Inatsisartut Per Rosing-Petersen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 63
Ændringsforslag forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til EM 2017 at fremlægge en analyse af Selvstyrets og Kommunernes køb af tjenesteydelser i Danmark og øvrigt udland. Analysen skal også indeholde anbefalinger til hvorledes det offentlige fremover mere målrettet kan indkøbe tjenesteydelser hos grønlandske virksomheder således at køb af tjenesteydelser fra udlandet nedbringes.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)