Dagsorden

35. mødedag, fredag den 3. juni 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 142
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til forårssamlingen 2017, at fremlægge initiativer for Inatsisartut med henblik på, at at de mindre bemidlede og mellemindkomstfamlier kan købe egen bolig.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 98
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges på FLL 17 at prioritere midler til projektering og opførelse af et 300 m2 innovationshus i Narsaq. Innovationshuset skal arbejde for at fremhjælpe innovation og nye væksterhverv herunder turismeprojekter, samt produktudvikling med udgangspunkt i lokale ressourcer og derved fremme selvforsyning og lokal produktion baseret på de tilgængelige ressourcer i Sydgrønland levende som ikke levende. Driften af Innovationshuset skal afholdes af Selvstyret.
(Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 119
Afstemning om Ændringsforslag fremsat af flertal i Anlægsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en klar ejerstrategi for Telepost A/S inden sommeren 2016. I denne ejerstrategi skal planerne og forventningerne til liberalisering af teleområdet klart fremgå. Derudover skal det klart fremgå om Telepost A/S fremadrettet forventes at finansiere investeringer i projekter der ikke er direkte rentable for Telepost A/S, herunder specifikt forlængelse af søkablet og udbygning af radiokæden.
(Medlem af Inatsisartut Kalistat Lund, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 72
Forslag til Inatsisartut udtalelse vedtaget
Forespørgselsdebat om erhvervsudvikling af fiskeri og fangst i Østgrønland, herunder etablering af bæredygtige indhandlingsanlæg samt gunstige rammer for udviklingen af en fiskeriflåde i Ittoqqortoormiit, Tasiilaq og omegn.
(Medlem af Inatsisartut Hans Enoksen, Partii Naleraq)