Dagsorden

30. mødedag, torsdag den 5. juni 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 134
Forslag til Inatsisartutbeslutning om udtalelse om ikrafttræden for Grønland af Lov for Grønland om udlændinges adgang til opholds- og arbejdstilladelse i anlægsfasen af storskalaprojekter.
(Naalakkersuisoq for Erhverv og Råstoffer)

Imm./pkt.: 60
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til at arbejde for at undersøge mulighederne for etablering af afdeling af råstofskolen i Sydgrønland.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)

Imm./pkt.: 48
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut, set i lyset af det stadigt stigende antal ældre i befolkningen, pålægges at fremlægge en sektorplan for ældreboliger, der sikrer en fremadrettet og tidssvarende udvikling af vores boligtilbud til ældre som en del af vores ældreomsorg.
(Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 109
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut at udarbejde en redegørelse om mulighederne for et øget administrativt og politisk samarbejde og samhandel mellem Grønland og Nunavut.
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)

Imm./pkt.: 151
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for at søge Danmarks forbehold for Grønland af Aarhuskonventionen (om adgang til oplysninger, offentlig deltagelse i beslutningsprocesser samt adgang til klage og domstolsprøvelse på miljøområdet) ophævet, og at dette arbejde skal påbegyndes umiddelbart efter vedtagelsen af nærværende beslutningsforslag.
(Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 155
Ændringsforslag fra flertal i Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke bestående af Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Inuit vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at fremkomme med forslag til etablering af en udvidet efterskole i Grønland i 2015, med placering i Tasiilaq.
(Medlem af Inatsisartut Harald Bianco, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 102
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge mulighederne for at modne, styrke og motivere den restgruppe, der ikke er socialt eller fagligt uddannelsesklar, og derfor ikke kan komme i gang med en uddannelse, efter at have forladt folkeskolen. Undersøgelsen skal resultere i en redegørelse til omdeling under forårssamlingen 2015.
(Medlem af Inatsisartut Evelyn Frederiksen, Siumut)

Imm./pkt.: 90
1. beh. 9/10-2013
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut til FM14 pålægges at fremlægge et lovforslag som sikrer, at der kræves brug af NOx redukti-onsanlæg på dieseldrevne kraftværker, der anvendes i forbindelse med råstofprojekter.
(Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 35
1. beh. 16/10-2013
Ændringsforslag fra Lovudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at kontakte Justitsministeren i Danmark med henblik på at indføre fodlænker til afsoning i hjemmet i Grønland.
(Medlemmer af Inatsisartut Doris Jakobsen og Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 20
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut straks at iværksætte udarbejdelsen af en samlet plan, der har til formål varigt at bekæmpe arbejdsløsheden. Planen skal indbefatte aktivering af passive midler i Anlægs- og Renoveringsfonden, forøgelse af midler til servicekontrakter til bygdeproduktionsanlæg samt en forøgelse af fiskekvoterne, hvor dette skønnes forsvarligt og muligt. Planen skal forelægges Inatsisartut på indeværende Inatsisartutsamling.
(Siumuts og Atassuts Inatsisartut medlemmer)

Imm./pkt.: 165
Med henblik på løsning af den vanskelige boligsituation i byer og bygder i yderdistrikterne og byggeri af nye boliger samt renovering af nedsledte boliger fremsættes hermed forslag til forespørgselsdebat.
(Medlem af Inatsisartut Hans Enoksen, Partii Naleraq)