Dagsorden

19. mødedag, fredag den 6. maj 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 23
Forslag til: Inatsisartutlov nr. x af xXx 2016 om ændring af inatsisartutlov om afgift på hellefisk og på visse pelagiske fiskearter i det østgrønlandske fiskeri. (Afgift på torsk, kuller, sej og rødfisk)
(Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer)

Imm./pkt.: 119
Afstemning om Ændringsforslag fremsat af flertal i Anlægsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde en klar ejerstrategi for Telepost A/S inden sommeren 2016. I denne ejerstrategi skal planerne og forventningerne til liberalisering af teleområdet klart fremgå. Derudover skal det klart fremgå om Telepost A/S fremadrettet forventes at finansiere investeringer i projekter der ikke er direkte rentable for Telepost A/S, herunder specifikt forlængelse af søkablet og udbygning af radiokæden.
(Medlem af Inatsisartut Kalistat Lund, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 46
Afstemning om Ændringsforslag fremsat af et enigt Udvalg for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at igangsætte et ekstraordinært vejledningstiltag overfor mellemtrinnet i folkeskolen med det formål at øge elevernes viden om de forskellige uddannelsesmuligheder og deres anvendelsesmuligheder. Tiltaget skal igangsættes i år 2017 og udformes som en pulje midler, der kan ansøges af kommunerne til gennemførsel af studierejser, virksomhedsbesøg og særlig tilrettelagt undervisning omhandlende arbejdsmarkedet.
(Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen, Attaviitsoq)