Dagsorden

22. mødedag, onsdag den 11. maj 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 37-5
(Rækkefølgen over Naalakkersuisut til spørgetimer kan ses under dokumenter)
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 10:00 til 11:00. ( Jvf. § 37 stk. 5.)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 40
Pkt. 40 og 141 1. behandlet i sammenhæng.
Afstemning om Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Erhvervsudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges under FM2017 at omdele en undersøgelse af, hvorvidt der er grundlag for etableringen af et rentabelt, offentligt-privat finansieret andelsselskab, som producerer hundefoder og petfood baseret på grønlandske råvarer.
(Medlem af Inatsisartut Peter Olsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 141
(Pkt. 40 og 141 1. behandlet i sammenhæng.)
Afstemning om Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Erhvervsudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til FM2017 at fremlægge en redegørelse for fordele og ulemper ift. etableringen af en national hundefoderfabrik, herunder de afledte økonomiske forudsætninger samt markedsmæssige perspektiver.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 53
Afstemning om Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Anlægsudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at sørge for, at alle borgere, der modtager varme fra Nukissiorfiit får installeret individuelle varmemålere således, at det bliver sikret, at enhver borger udelukkende betaler for sit eget varmeforbrug. Dette skal være igangsat senest den 1. januar 2017.
(Medlem af Inatsisartut Michael Rosing, Demokraterne)

Imm./pkt.: 82
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest i 2017 i medfør af § 3, stk. 2 i Inatsisartutlov nr. 27 af 18. november 2010 om sundhedsvæsenets styrelse, organisation samt sundhedsfaglige personer og psykologer pålægges, at fastsætte nærmere regler for psykologer, der udøver deres faglige virksomhed inden for sundhedsvæsenet, hos andre offentlige myndigheder og i private regi.
(Medlem af Inatsisartut Steen Lynge, Atassut)

Imm./pkt.: 54
Afstemning om Ændringsforslag til 2. behandlingen fremsat af Lovudvalget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut til EM2016 omdeler en redegørelse, som gennemgår lovgivningens regler om tilknytningskrav til det grønlandske samfund, og vurderer relevansen af hver enkelt. Redegørelsen skal på denne baggrund vurdere, om borgernes kontakt til det offentlige vil kunne lettes ved indførelsen af et nationalt ID-kort.
(Medlem af Inatsisartut Michael Rosing, Demokraatit)

Imm./pkt.: 68
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM 2017 at fremsætte forslag til ændring af den gældende lovgivning således, at hvervet som medlem af menighedsrepræsentationerne vil blive betragtet som borgerligt ombud.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 118
Forslag til Inatsisartut beslutning om, at der i forlængelse af udvidelsesarbejdet af vandkraftanlægget i Qorlortorsuaq undersøges, om hvorvidt Alluitsup Paa kan indgå i den udvidede elproduktionen. I den forbindelse foreslår jeg at Naalakkersuisut bemyndiges til EM 2016 at undersøge hvor meget en sådan tilkobling vil beløbe sig til, således sagen derudfra kan behandles i Inatsisartut.
(Medlem af Inatsisartut Kalistat Lund, Inuit Ataqatigiit)