Dagsorden

33. mødedag, onsdag den 1. juni 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 37-5
(Rækkefølgen over Naalakkersuisut til spørgetimer kan ses under dokumenter)
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 10:00 til 11:00. ( Jvf. § 37 stk. 5.)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 19
Forslag til: Ændring af Forretningsorden for Inatsisartut. (Forslag til Inatsisartutudtalelser i forbindelse med forespørgselsdebatter, korrektion af fejl samt konsekvensændring)

(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 36
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkerssuisut pålægges senest til FM 2017 at fremlægge en redegørelse om mulighederne for at tillægge beherskelse af det grønlandske sprog og kendskab til forhold og levevis i vort land større vægt ved besættelse af stillinger i det offentlige og i offentligt ejede virksomheder, således at der ved stillingsbesættelser tages hensyn til det grønlandske folks berettigede krav på respekt for vort sprog og vor kultur.
(Medlem af Inatsisartut Vivian Motzfeldt, Siumut)

Imm./pkt.: 129
Afstemning om Ændringsforslag fremsat af Naalakkersuisut vedtaget.
Beslutningsforslag til Inatsisartut om, at Naalakkersuisut skal pålægges at undersøge mulighederne for at bygge boliger til de patienter som pga. af sygdom må opholde sig i flere år på Patienthjemmet i Danmark.
(Medlem af Inatsisartut Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 85
Afstemning om Ændringsforslag fremsat af Siumut og Inuit Ataqatigiit vedtaget
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges senest til FM2017 at fremsætte forslag til ændring af § 6 stk. 3, i landstingsloven om regulering af arbejdskrafttilgangen i Grønland, således at arbejdsgivere, som søger tilladelse til ansættelse eller anvendelse af udefrakommende arbejdskraft ikke længere automatisk opnår tilladelse efter 14 dage, i tilfælde hvor kommu-nen ikke har truffet afgørelse inden da.
(Medlem af Inatsisartut Per Rosing-Petersen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 133
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut senest i for-bindelse med FM2017 pålægges at fremsætte forslag til Inatsisartutlov, som fastsætter regler om, at flertallet af bestyrelsesmedlemmer i de 100 procent selvstyreejede aktieselskaber, for hvert enkelt selskabs vedkom-mende, skal udgøres af personer med fast bopæl i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Suka K. Frederiksen, Siumut)