Dagsorden

25. mødedag, fredag den 20. maj 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 18

Imm./pkt.: 105
Forslag til: Inatsisartutbeslutning om Grønlands Selvstyres udtalelse til forslag til lov om ændring af lov om arbejdsskadesikring i Grønland.
(Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender)

Imm./pkt.: 52
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at tage kontakt til det danske justitsministerium med henblik på, at Grønlands Politi bliver pålagt at registrere responstiden ved hastende alarmopkald i lighed med, hvad man gør i de danske politikredse.
(Medlem af Inatsisartut Justus Hansen, Demokraterne)

Imm./pkt.: 33
Forslag til Inatsisartutbesluning om at pålægge Naalakkersuisut til EM17 at udarbejde en opfølgende redegørelse til "Redegørelse om Landsstyrets strategi for eksport af is og vand fra 2004". (Den kommende redegørelse skal kortlægge, de praktiske barrierer og kommercielle udfordringer potentielle grønlandske eksport drikkevands projekter står overfor på det globale marked. Redegørelsen skal ligeledes udstikke en fremadrettet strategi for eksport af is og vand, dette set i lyset af de hidtidige indhøstede erfaringer med eksport af drikkevand.)
(Medlem af Inatsisartut Jess Svane, Siumut)

Imm./pkt.: 83
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut til 2017 at afholde vejledende folkeafstemning efter at have gennemført oplysende og debatskabende aktiviteter, at afholde vejledende folkeafstemningen om, hvorvidt der i Grønland skal kunne udvindes råstoffer med spor eller indhold af radioaktivt materiale evt. som biprodukt med en øvre grænse på 0,05 procent.
(Medlem af Inatsisartut Steen Lynge, Atassut)

Imm./pkt.: 97
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut sætter spørgsmålet om, hvorvidt der skal udvindes og eksporteres uran eller andre radioaktive mineraler, være det som biprodukt eller som hovedprodukt, til folkeafstemning samt om, at der igangsættes en uvildig informationsproces således at befolkningen inden folkeafstemningen får øget indsigt i grundlaget for spørgsmålet.
(Inuit Ataqatigiits inatsisartutgruppe)

Imm./pkt.: 48
2. beh. EM 2016
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM17 fremsætte lovforslag om en 4 årig forsøgsordning, hvor der udbydes mikrolån til iværksætteri og mikroentreprenører, der ikke kan få støtte via det traditionelle banksystem. Der skal for hvert år forsøgsordningen løber afsættes 500.000 kr. på Finanslovene. Mikrolånene skal være af en begrænset størrelse fra 20.000 til 100.000 kr. Der skal i lovforslaget være indarbejdet en rentebærende afdragsmodel for mikrolån målrettet imod, at begrænse potentielle offentlige tab. Lovforslaget skal desuden indeholde bestemmelser om en evaluering ved forsøgsordningens afslutning.
(Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen, Løsgænger)

Imm./pkt.: 98
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges på FLL 17 at prioritere midler til projektering og opførelse af et 300 m2 innovationshus i Narsaq. Innovationshuset skal arbejde for at fremhjælpe innovation og nye væksterhverv herunder turismeprojekter, samt produktudvikling med udgangspunkt i lokale ressourcer og derved fremme selvforsyning og lokal produktion baseret på de tilgængelige ressourcer i Sydgrønland levende som ikke levende. Driften af Innovationshuset skal afholdes af Selvstyret.
(Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)