Dagsorden

16. mødedag, onsdag den 30. april 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00. ( Jvf. § 37 stk. 5.)

(Se listen her)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 154
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges til EM14 at udarbejde en redegørelse om en mulig etablering af et politisk uafhængigt råd. Rådet skal udarbejde anbefalinger om investorers validitet og investeringsplaner i råstofindustrien, tilvejebringe information om et givent projekts validitet samt medvirke til at fremme, at konkrete råstofprojekter medfører en langsigtet og bæredygtig samfundsudvikling. Rådet skal udarbejde anbefalinger til Naalakkersuisut og offentligheden herom. Redegørelsen skal endvidere vurdere mulige modeller for rådets sammensætning, honorering og beføjelser.
(Medlemmer af Inatsisartut, Naaja H. Nathanielsen og Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 69
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremlægge en redegørelse om mulighederne for at indføre og finansiere en ændring af skattelovgivningen, således at der indføres et beskæftigelsesfradrag med virkning fra 1. januar 2015 for personer, der modtager Aindkomst. Redegørelsen skal fremlægges for Inatsisartut inden Efterårssamlingen 2014, således at de økonomiske konsekvenser af en beslutning om at indføre et beskæftigelsesfradrag kan indgå i den finanspolitiske prioritering op til vedtagelsen af Finanslovsforslaget for 2015.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 68
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut til EM14 pålægges at udarbejde en redegørelse, der skal belyse og analysere det fremtidige behov for udefrakommende arbejdskraft i forbindelse med mulige råstofprojekter og storskalaprojekter. Redegørelsen bør ligeså beskrive de mulige sociale, kulturelle og praktiske konsekvenser ved en stor tilgang af udefrakommende arbejdskraft. Redegørelse bedes afsluttet med en perspektivering, der sammenstiller arbejdskraftsbehovet, med den grønlandske arbejdskrafts kvalifikationer, arbejdsparathed og mobilitet.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)

Imm./pkt.: 74
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut på Finanslovsforslaget for 2015 afsætter midler til en undersøgelse af placeringen af en atlantlufthavn i Nuuk.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 155
Ændringsforslag fra flertal i Udvalget for Kultur, Uddannelse, Forskning og Kirke bestående af Siumut, Inuit Ataqatigiit og Partii Inuit vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at fremkomme med forslag til etablering af en udvidet efterskole i Grønland i 2015, med placering i Tasiilaq.
(Medlem af Inatsisartut Harald Bianco, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 102
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at undersøge mulighederne for at modne, styrke og motivere den restgruppe, der ikke er socialt eller fagligt uddannelsesklar, og derfor ikke kan komme i gang med en uddannelse, efter at have forladt folkeskolen. Undersøgelsen skal resultere i en redegørelse til omdeling under forårssamlingen 2015.
(Medlem af Inatsisartut Evelyn Frederiksen, Siumut)