Dagsorden

18. mødedag, onsdag den 7. maj 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00. ( Jvf. § 37 stk. 5.)

(Se listen her)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 29
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut senest til EM14 ændrer Landstingsforordning nr. 3 af 7. maj 2007 om alderspension, således at reglen om fradrag i alderspensionen afskaffes, når husstandens indkomst overstiger et bestemt beløb.
(Medlem af Inatsisartut Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 32
1. beh. 15/10-2013
Pkt. 29 og 32 1. behandlet i sammenhæng.
Ændringsforslag fra udvalg vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbesluning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte et forslag om ændring af § 29 i Landstingsforordning nr. 15 af 20. november 2006, således at alderspensionister ikke længere skal betale for at få ydet hjemmehjælp.
(Medlem af Inatsisartut Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 34
1. beh. 6/11-2013
Ændringsforslag fra udvalg vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges, at fremsætte forslag til ændring af gældende regler om fastsættelse af husleje, således at rettidigt betalende lejere fremover bliver fritaget for at afholde husleje og andre udgifter for ikke betalende lejere.
(Siumutgruppen i Inatsisartut)

Imm./pkt.: 59
1. beh. 15/10-2013
Ændringsforslag fra udvalg vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at indgå forhandlinger med arbejdsmarkedets parter med henblik på, at undersøge muligheden for at oprette en barselsfond tilpasset forholdene her i landet. Barselsfonden skal sikre, at alle lønmodtagere bliver økonomisk bedre stillet end gennem det nuværende dagpengesystem.
(Medlem af Inatsisartut Naaja Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 64
1. beh. 7/11-2013
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges at sikre, at rettigheder i medfør af reglerne om hjælp til personer med vidtgående handicap, ikke fortabes som følge af pensionsalders indtræden.
(Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 66
1. beh. 12/11-2013
Ændringsforslag fra udvalg vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut til FM 2014 pålægges at fremsætte forslag til en målrettet indsatsplan for forældre med børn anbragt udenfor hjemmet. Den specifikke målsætning i indsatsplanen skal være, at styrke de pågældende forældres forældre- og omsorgsevne i forhold til de anbragte børn, således at de anbragte børn snarest mulig får mulighed for at vende tilbage til forældrene.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraatit)

Imm./pkt.: 16
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands Regering til at samarbejde om uddannelse af sundhedspersonalet i landene samt at sikre at der findes udvekslingsmuligheder af sundhedspersonalet mellem landene. Samtidig opfordres landene til, at undersøge mulighederne for videreudviklingen af psykiatrisk samarbejde, både vedrørende behandling af patienter og uddannelse af personale.
(Delegationsformand Lars-Emil Johansen)

Imm./pkt.: 17
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands Regering til at tage initiativ til at indlede et samarbejde mellem landene på sundhedsområdet med fokus på operationsområdet. Landene opfordres til at udnytte hinandens kompetencer vedrørende forskellige operationer hvor det måtte være fordelagtigt. En islandsk brystkirurg anvendes allerede i dag på Færøerne hvor han månedligt foretager operationer på patienter på Færøerne. Landenes sundhedsministre opfordres til at udvide modellen til at gælde for andre sundhedsområder end bare brystkirurgi og indgå aftale om at alle landene deltager, både som ydere og modtagere.
(Delegationsformand Lars-Emil Johansen)

Imm./pkt.: 18
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands regering til at udfærdige en redegørelse som behandler problematikken om faldende andel kvinder i de vestnordiske befolkninger. Redegørelsen skal sammenfatte konklusionerne i de afhandlinger, videnskabelige betænkninger og undersøgelser, som er produceret angående dette emne og indeholde forslag til tiltag, der kan medvirke til, kvinder bedre kan trives i Vestnorden.
(Delegationsformand Lars-Emil Johansen)

Imm./pkt.: 19
Vestnordisk Råd opfordrer Færøernes Landsstyre, Naalakkersuisut i Grønland og Islands regering til at samarbejde om at styrke undervisningstilbud til skrive- og læsesvage. Eksempelvis ved at lave fælles forskning på området og ved at sikre samarbejde mellem landenes relevante myndigheder, således at udveksling af viden og bedst practices sikres.
(Delegationsformand Lars-Emil Johansen)

Imm./pkt.: 111
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut til FM 2015 med udgangspunkt i behovet for uddannelse og opkvalificering af personalet på handicapområdet at fremlægge en strategi- og handlingsplan, der fremadrettet anviser vejen for, hvorledes vi permanent opfylder behovene for uddannelse, efteruddannelse og kurser for ansatte på handicapområdet.
(Medlem af Inatsisartut Ruth Heilmann, Siumut)

Imm./pkt.: 110
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut i samarbejde med relevante parter at udarbejde en evaluering af brugen sorteringsriste i rejefiskeriet. Dette med henblik på at optimere den erhvervsmæssige udnyttelse af rejerne, og samtidig fastholde en bæredygtig udnyttelse.
(Medlem af Inatsisartut Saxtorph Didriksen, Siumut)

Imm./pkt.: 105
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at igangsætte initiativ til opgradering af portør-redder-uddannelsen, således at portørerne fremover kan medicinere med smertestillende medicin.
(Medlem af Inatsisartut Doris Jakobsen, Siumut)

Imm./pkt.: 150
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at fremsætte ændringsforslag til Landstingslov nr. 6 af 5. december 2008 om Grønlands Råstoffond, således at det præciseres hvor stor en procent andel af fondens formue, der årligt kan anvendes.
(Medlem af Inatsisartut, Naaja H. Nathanielsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 158
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuit pålægges at indskærpe overfor kommunerne hvilke pligter de har i henhold til gældende lovgivning med hensyn til undervisning, uddannelse og beskæftigelse af landets unge- som voksne handicappede.
(Medlem af Inatsisartut Agathe Fontain, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 103
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at igangsætte en undersøgelse, der skal afdække, hvorvidt lejerne i offentlige udlejningsboliger, uden at boligafdelingernes økonomiske situation forringes, kan betale husleje alt efter udlejningsboligens stand og samtidig i undersøgelsen afdække, hvorvidt der er en rimelig sammenhæng mellem huslejens størrelse i offentlige udlejningsboliger og lejernes betalingsevne og sammenholde dette med den eksisterende boligsikringsordning.
(Medlem af Inatsisartut Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 55
Forslag til beslutning om at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at restgælden på kapitel 4 boligstøttelån i landstingsforordning nr. 11 af 19. november 2007 om Støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. tilpasses den enkelte boligs markedsværdi.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)