Dagsorden

21. mødedag, onsdag den 14. maj 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Spørgetime i tidsrummet fra kl. 11:00 til 12:00. ( Jvf. § 37 stk. 5.)

(Se listen her)
()

Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 172
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at udarbejde et debatoplæg om etablering af geografiske zoner, hvor samfundet aktivt ønsker at fremme udvikling af mineralske råstoffer og andre geografiske zoner, hvor der af hensyn til miljø, fritidsmuligheder, eksisterende erhverv eller lignende ikke ønskes mineralaktiviteter. Debatoplægget skal danne grundlag for en bred debat, der både involverer befolkningen, interessegrupper og beslutningstagere. Debatoplægget skal være færdigt inden forårssamlingen 2015.
(Medlemmer af Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe)

Imm./pkt.: 76
Forslag til inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut fra og med 1. januar 2015 pålægges at forhøje bevillingen til KNR med 3 millioner kroner om året de næste 4 år. Forhøjelsen af bevillingen skal øremærkes til at oprette en journalistisk gravergruppe, der skal producere dybdeborende journalistik på både radio, tv og internet.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 56
Ændringsforslag fra Erhvervsudvalget vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut bliver pålagt til at gennemføre det forberedende arbejde med henblik på udskillelse af KNI A/S´ energidivision, Polaroil, fra KNI A/S som et selvstændigt selskab med virkning fra 1. januar 2015.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)

Imm./pkt.: 153
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut i forbindelse med Uddannelsesstrategi nr. II sikrer, at studerende med behov herfor i de grønlandske uddannelsesinstitutioner får adgang til supplerende danskundervisning.
(Inatsisartunut ilaasortaq Mimi Karlsen, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 5
Valg af medlemmer og suppleanter til råd og nævn.
(Formandskabet for Inatsisartut)