Dagsorden

26. mødedag, tirsdag den 27. maj 2014, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 57
Med henblik på at sikre kvinder og mænd har en ligelig adgang til krisecentre foreslås det, at pålægge Naalakkersuisut at gennemføre en landsdækkende undersøgelse af brugen af krisecentrene og sammenholde dette med kapacitetsbehovet, og herunder at undersøge behovet for, at kommunerne og øvrige kan søge om delvis dækning af nybyggeri eller renovering af krisecentre.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)

Imm./pkt.: 101
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at man pr. 1. juni 2015 indsætter advarselsfoto på alle cigaretemballager.
(Medlem af Inatsisartut Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 103
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at pålægge Naalakkersuisut at igangsætte en undersøgelse, der skal afdække, hvorvidt lejerne i offentlige udlejningsboliger, uden at boligafdelingernes økonomiske situation forringes, kan betale husleje alt efter udlejningsboligens stand og samtidig i undersøgelsen afdække, hvorvidt der er en rimelig sammenhæng mellem huslejens størrelse i offentlige udlejningsboliger og lejernes betalingsevne og sammenholde dette med den eksisterende boligsikringsordning.
(Medlem af Inatsisartut Kristian Jeremiassen, Siumut)

Imm./pkt.: 55
Forslag til beslutning om at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for, at restgælden på kapitel 4 boligstøttelån i landstingsforordning nr. 11 af 19. november 2007 om Støtte til boligbyggeri, fælleshuse, byggesæt m.v. tilpasses den enkelte boligs markedsværdi.
(Medlemmer af Inatsisartut, Knud Kristiansen og Gerhardt Petersen)

Imm./pkt.: 99
Ændringsforslag fra Naalakkersuisut vedtaget.
Forslag til Inatsisartutbesluning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde for at der kan indgås aftale mellem Selvstyret og kommunerne om ydelse af tilskud til anlæg af een fodboldkunstgræsbane i hver af kommunerne i løbet af årene 2015 til 2018. Naalakkersuisut skal i aftalen med kommunerne sikre sig at kommunerne lever op til deres ansvar om at afsætte tilstrækkelige midler til drift og vedligeholdelse af banerne og deres værdi bevares.
(Medlem af Inatsisartut Anders Olsen, Siumut)

Imm./pkt.: 173
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at arbejde aktivt for en atomvåbenfrit arktis politik.
(Inuit Ataqatigiits Inatsisartutgruppe)

Imm./pkt.: 20
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at pålægge Naalakkersuisut straks at iværksætte udarbejdelsen af en samlet plan, der har til formål varigt at bekæmpe arbejdsløsheden. Planen skal indbefatte aktivering af passive midler i Anlægs- og Renoveringsfonden, forøgelse af midler til servicekontrakter til bygdeproduktionsanlæg samt en forøgelse af fiskekvoterne, hvor dette skønnes forsvarligt og muligt. Planen skal forelægges Inatsisartut på indeværende Inatsisartutsamling.
(Siumuts og Atassuts Inatsisartut medlemmer)

Imm./pkt.: 71
Forslag til forespørgselsdebat om, hvordan vi kan forbedre mulighederne for at voksne kan tilegne sig det grønlandske sprog.
(Medlem af Inatsisartut Andreas Uldum, Demokraterne)

Imm./pkt.: 44
Forslag til forespørgselsdebat om mulighederne for gennem skattepolitiske tiltag at forbedre de økonomiske vilkår for mindrebemidlede, herunder enlige mødre og fædre med flere børn.
(Medlem af Inatsisartut Aqqaluaq B. Egede, Inuit Ataqatigiit)