Dagsorden

26. mødedag, mandag den 23. maj 2016, kl. 00:00
Punktnummer / Behandlingsdatoer
Forslagstitler
Imm./pkt.: 2
Redegørelse for dagsordenen.
(Formandskabet for Inatsisartut)

Imm./pkt.: 16
Valg af Medlemmer af Naalakkersuisut.
(Formand for Naalakkersuisut)

Imm./pkt.: 50
Ændringsforslag forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at optage forhandlinger med den danske stat med henblik på, at der skabes fremtidig mulighed for at indgå en aftale med FN om modtagelse af kvoteflygtninge til Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Naaja H. Nathanielsen, Løsgænger)

Imm./pkt.: 66
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til FM17 at fremsætte forslag til særskilt lovregulering af indsamling af grønlandske smykkesten og mineraler, samt udstedelse af smallscale tilladelser til udvinding af grønlandske smykkesten.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 37
Forslag til Inatsisartutbesluning om at pålægge Naalakkersuisut om senest i 2017 at oprette en talsmandsinstitution for handicappede, for dermed at indfri den internationale handicapkonvention for at efterleve og beskytte de handicappedes rettigheder i Grønland.
(Medlem af Inatsisartut Vivian Motzfeldt, Siumut)

Imm./pkt.: 126
Ændsringsforslag
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at søge igangsat et samarbejde med samtlige kommuner om afdækning af mulige tiltag til opnåelse af øget lighed mellem kommunerne i henseende til den enkelte kommunes mulighed for økonomisk at løfte de opgaver, som påhviler den, samt med henblik på at afdække de økonomiske og administrative konsekvenser af disse tiltag. Afdækningen skal omfatte den økonomiske udligningsmodel, men skal ikke begrænse sig hertil.
(Medlem af Inatsisartut Sara Olsvig, Inuit Ataqatigiit)

Imm./pkt.: 63
Ændringsforslag forkastet.
Forslag til Inatsisartutbeslutning om at Naalakkersuisut pålægges til EM 2017 at fremlægge en analyse af Selvstyrets og Kommunernes køb af tjenesteydelser i Danmark og øvrigt udland. Analysen skal også indeholde anbefalinger til hvorledes det offentlige fremover mere målrettet kan indkøbe tjenesteydelser hos grønlandske virksomheder således at køb af tjenesteydelser fra udlandet nedbringes.
(Medlem af Inatsisartut Anthon Frederiksen, Partii Naleraq)

Imm./pkt.: 47
2. beh. EM 2016
Forslag til Inatsisartutbeslutning om, at Naalakkersuisut pålægges at nedsætte en kommission, der skal evaluere indretningen af den samlede offentlige administration. Kommissionen skal evaluere administrationens størrelse i forhold til den nuværende opgavemængde, undersøge mulighederne for at skabe mere effektive arbejdsgange og bedre samarbejde på tværs af afdelinger og sektorer, og komme med forslag til mulige omstruktureringer. Disse forslag skal alle tage udgangspunkt i, at der ikke slækkes på de forvaltningsretlige principper. Kommissionen skal bestå af folk fra forskellige sektorer, og med en lige andel af medlemmer med erfaring fra den offentlige sektor og fra den private sektor. Kommissionen skal have en bredt sammensat følgegruppe, og skal afslutte sit arbejde indenfor 2 år. Kommissionens anbefalinger skal herefter behandles politisk af Inatsisartut.
(Medlemmer af Inatsisartut, Múte B. Egede, Inuit Ataqatigiit og Naaja H. Nathanielsen, Løsgænger)